author - lecturer - UAP-investigator

Bart Uytterhaegen is een internationaal gevestigde UAP-expert, gastspreker en auteur van het boek: ‘Ufo’s officieel erkend’ (uitgeverij Obelisk). Hij studeerde Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas te Gent en behaalde daarna een diploma life coach.

Uytterhaegen is medeoprichter van onderzoeksorganisatie BUFON met zo’n 10 jaar veldwerk, waaronder skywatch procedures (CE5) en graancirkel onderzoek. Binnen de wereld van het UAP-onderzoek  heeft Uytterhaegen inmiddels heel wat op zijn conto staan, zijnde media publicaties, interviews en nu ook een gloednieuw boek, ‘UFO’s – officieel erkend’, dat in juli 2021 gepubliceerd werd bij uitgeverij Obelisk.

Uytterhaegens werk wil de nieuwe vrije energie (zero point) en antizwaartekracht (antigravitics) technologie, als gevolg van de reverse engineering (ontleden van nieuwe of ongekende technologie door officiële instanties), in onze economie en industrie introduceren. 

Bart Uytterhaegen zet zich in voor een actief onderzoek die het UAP-dossier koppelt aan de buitenaardse hypothese. De obscure fringe science (randwetenschap), waar de ufologie zich nog in bevindt met alle bagage van dien, mag plaats maken voor een intrede in de wereld van de wetenschap en academici. Het veldwerk omvat graancirkel onderzoek in Wiltshire (UK), inclusief labo analyse, onderzoek naar UFO-hotspots, desbetreffende getuigenissen, skywatch-procedures en het bestuderen van het UAP-dossier.

Bart Uytterhaegen geniet samenwerking van internationale experten, waaronder Nick Pope (ex-MoD), die het voorwoord van het boek ‘Ufo’s officieel erkend’ voor hem nam. Dit leidde tot een exclusieve gelegenheid voor hem om het draaiend onderzoek van het MIC, Militair industrieel complex (USA) van dichtbij te volgen en rechtstreekse informatie van een ex-functionaris bij AATIP, een voormalig Pentagon onderzoek naar UAP’s, in te winnen. Inmiddels is Bart Uytterhaegen zijn werk en onderzoeksmethode te lezen in diverse magazines en werkt hij mee aan televisieprogramma’s.